A lekvárokhoz és szörpökhöz felhasznált gyümölcsöt magunk szedjük, válogatjuk, tisztítjuk, majd a feldolgozást is saját magunk végezzük.
A gyümölcsök egyáltalán nem kapnak semmilyen permetszert, a termékeket semmilyen tartósítószerrel nem kezeljük, és egyéb adalékanyagokat sem tartalmaznak.
Minden üvegben kizárólag a gyümölcs - illetve gyümölcsök vagy magvak, egyéb alapanyagok - valamint az édesítéshez használt cukor, méz vagy eritrit található.
Az édesítést nem visszük túlzásba, csak annyi cukor stb. kerül bele, amennyi mindenképpen szükséges, hiszen nem az édesítő vagy cukor ízét kell érezni kóstoláskor, hanem a lekvár zamatát.
Az édesítéshez használt anyagot a forralás utolsó perceiben adjuk a lekvárokhoz, és azonnal üvegekbe töltjük, zárjuk és hőkezelési eljárással tartósítjuk. (Ez nagyon tudományosan hangzik, gyakorlatban dunsztolást jelent :) )
Egyszerre kis mennyiségek készülnek, ez garantálja a gondos gyümölcsalapanyag-válogatást, és a főzés, lezárás pontosságát.
Tésztáink a falusi udvaron, klasszikus, szabad tartásban élő tyúkok tojásaiból készítjük, csak 8 tojásos tészták készülnek.
A különbségek a nagyüzemi tészták és a Manufaktúrában készítettek között ízben, megjelenésben, és tartalomban is megmutatkoznak.
ÍZZEL- SZERETETTEL készültek, fogyasszátok egészséggel!